Apakah faktor-faktor yang mempengaruhi tekanan Mesin memotong Die?

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi tekanan Mesin memotong die:

1. panjang pisau keluli, semakin lama tempoh jumlah produk itu, semakin besar rintangan acuan, lebih besar tekanan diperlukan.

2. ketebalan dan kekerasan produk, lebih besar jumlah yang diperlukan untuk memotong die Mesin untuk memotong paperboard di dan menyebabkan kecacatan dalam plastik paperboard melahirkan indentation

3. pisau pad kekerasan keluli dan keluasan pita, Mesin memotong die perlu berdasarkan kepada ketebalan kadbod untuk memilih kekerasan berkenaan rekabentuk jalur, dan Kelebaran tertentu perlu terlalu lebar, adalah lebih baik untuk dipotong kepada kepingan kecil , Pada kedua-dua pihak, yang mengurangkan tekanan diperlukan untuk memotong die.

Apakah unsur-unsur bagi die set?

1. Pilih jenis pesanan warna. Warna jenis GCR dan ECR adalah dua, GCR bagi komponen kelabu itu sebaliknya, ECR bagi latar belakang dikeluarkan, ia disyorkan untuk menggunakan borang GCR.

2. untuk menentukan versi Mesin memotong die hitam lengkung nada, apabila imej kelabu komponen kurang, biasanya versi hitam Mesin memotong die cap dagangan yang ditetapkan dalam versi hitam. Jika imej tepu tinggi, kontras tinggi seni fotografi, black versi boleh ditetapkan untuk versi sebaliknya hitam pendek sebaliknya, jika imej dalam komponen kelabu majoriti jangka panjang menggunakan versi Mesin memotong die hitam.

3. hitam versi daripada kekangan maksimum jenis asal harus mempunyai nilai-nilai yang berbeza, 70% hingga 90% boleh, biasa digunakan ialah 85%.

4. Jumlah dakwat bagi pihak barisan four-color dan nilai maksimum, seperti bersalut kertas ofset, wajar 330% hingga 380%, sementara ini adalah kira-kira 260%.

5. cap dagangan nilai keuntungan penjimatan die Mesin latar belakang terutamanya meningkat dalam nada gelap nilai, jika gelap asal nada peringkat, maka nilai boleh ditingkatkan, sebaliknya lebih kecil lebih baik.