Tiga Faktor Yang Mempengaruhi Tekanan Die Cutting Machine!

Mesin pemotong mati digunakan terutamanya untuk bahan-bahan bukan logam yang berkaitan, pelekat, lekukan dan operasi bronzing, tampal, acuan logam, dawai keluli, dan sebagainya, menerusi jejak untuk memberi tekanan tertentu, cetakan atau kadbod yang dilancarkan ke dalam bentuk tertentu . Adakah anda tahu faktor-faktor yang mempengaruhi tekanan pemotong mati? Berikut ini dijelaskan oleh Xiao Bian untuk anda.

1, panjang pisau, semakin panjang jumlah produk, semakin besar rintangan acuan, semakin besar tekanan yang diperlukan.

2, ketebalan dan kekerasan produk, mati mesin pemotong dalam memotong kadbod dan ubah bentuk plastik kadbod yang disebabkan oleh semakin besar keperluan untuk lekukan

3, pad pisau keluli kekerasan dan kawasan jalur, mesin pemotong mati harus berdasarkan pada ketebalan kadbod untuk memilih kekerasan yang sesuai reka bentuk jalur, dan jalur itu perlu terlalu luas, ia adalah yang terbaik untuk memotong Ke dalam kepingan kecil, di kedua belah pihak, yang mengurangkan tekanan yang diperlukan untuk pemotongan mati.

Mesin pemotong mati terutamanya digunakan untuk bahan-bahan non-logam yang sepadan, tampal, sisa automatik, mesin pemotong mati menggunakan pisau keluli, industri acuan logam, melalui jejak untuk mengenakan tekanan tertentu, yang dicetak atau kadbod dimasukkan ke dalam bentuk tertentu, Kemudian Anda tahu operasi selamat mesin pemotong mati? Berikut ini dijelaskan oleh Xiao Bian untuk anda.

1, kakitangan sebelum penggunaan mesin blanking secara tegas sebelum operasi latihan, pemahaman pengetahuan keselamatan operasi.

2, periksa peralatan boleh menjadi peralatan operasi biasa, tidak boleh menyimpan barang-barang di mesin, supaya tidak menghancurkan mesin atau mempengaruhi ia berfungsi, sering ke mesin, seperti pelincir.

3, mesin dalam pembaikan, penyesuaian, minyak, pembersihan penyelenggaraan, mestilah dalam keadaan yang dihentikan, dan perlindungan keselamatan peralatan membuka butang kunci untuk menekan.

4, lipatan, memasang templat, anda mesti membuka tetapan perlindungan, dan dengan berhati-hati periksa lekapan adalah keselamatan pengancing.

5, adalah sangat dilarang kerosakan pada peralatan dalam peranti keselamatan dan perlindungan, dalam penggunaan mesin pemotong mati, untuk mengikuti penggunaan peraturan keselamatan, untuk berhenti menggunakan waktu untuk ditempatkan dalam posisi yang munasabah, supaya kedua-dua mesin Tidak boleh rosak Isu keselamatan persendirian.

Di atas adalah Xiaobian untuk menerangkan beberapa kerja anda mengenai operasi mesin pemotong mati yang selamat, anda ingin menggunakan mesin pemotong mati apabila bantuan.