Sebab mengapa ketepatan dalam mesin memotong Die dikurangkan

Satu, mati memotong atau memotong die versi menempatkan tidak dibenarkan. Penggunaan Mesin dalam jangka panjang akan menyebabkan kerangka memotong die atau die memotong plat menempatkan blok Haus, supaya jurang terlalu besar dan membawa kepada mengurangkan ketepatan pemotongan. Kedudukan blok harus diganti pada masa ini. Sisi kedudukan pakai plat adalah faktor penting dalam kedudukan sisi tidak dibenarkan. Kerana kedudukan dailan yang tidak cukup untuk membuat untuk memakai yang baik, ia akan menyebabkan miskin sisi kedudukan kedudukan tepat. Ganti dari segi kedudukan plat pada masa ini.

Kedua, sebelum dan selepas meletakkan tekanan dengan kedudukan jarak itu terlalu kecil. Kerana panjang rantai itu sendiri mempunyai ralat tertentu, jika jarak kedudukan adalah terlalu kecil, kemudian ke depan dan belakang kedudukan boleh tidak menghapuskan kesalahan di, sekali gus menjejaskan ketepatan pemotongan die. Pada masa ini perlu diselaraskan sebelum kedudukan skru tekanan atau pasca kedudukan kedudukan cam tekanan, supaya bahagian hadapan dan belakang kedudukan bingkai untuk menghentikan gigi 2 mm ~ 3 mm jarak yang sesuai.

Ketiga, tekanan gripper adalah terlalu kecil atau tidak sekata. Jika keanjalan pergigian gripper yang aktif menjadi lebih kecil akibat penggunaan jangka panjang, ia akan menyebabkan kertas slip atau jatuh semasa proses pemindahan, yang memberi kesan terus kepada ketepatan penjimatan die. Tekanan tidak sekata antara grippers yang boleh menyebabkan kertas untuk proses senget. Pada masa ini perlu mengubah gigi aktif. Di samping itu, gigi tetap di ketinggian melintang juga harus konsisten, sebaliknya ia mungkin di gripper kertas pertembungan atau gripper kertas kedut-kedut, menjejaskan ketepatan pemotongan.

Proses pemindahan keempat, kadbod, memakai di pemacu utama dan elongation lusuh, akan secara langsung mempengaruhi ketepatan kedudukan sebelum memotong die. Pada titik ini, bagi menggantikan rantai. Mekanisme berselang seli pakai, menyebabkan gigi berturut-turut di hentian atau mula proses ketar, juga akan mempengaruhi ketepatan pemotongan die. Dalam kes ini secara amnya hanya mempengaruhi ketepatan kedudukan, buat masa ini, harus penyelenggaraan tepat pada masanya.

Perkara-perkara di atas empat adalah ketepatan pemotongan Mesin memotong Die mati bukanlah alasan mekanikal tinggi, keperluan operasi dan kakitangan penyelenggaraan Mesin untuk melakukan penyenggaraan, pemeriksaan yang tepat pada masanya dan penyelenggaraan bagi memastikan cara terbaik operasi Die Mesin memotong.