Penyelenggaraan dan Penyelenggaraan Mesin Tekan Dingin Perlu Memberi Perhatian Kepada Kaedah

Seperti kata pepatah, jentera yang baik untuk mengekalkan kerja harian jentera untuk melakukan penyelenggaraan dan penyelenggaraan bukan sahaja dapat meningkatkan kecekapan pengeluaran dan mengurangkan kos penyelenggaraan, tetapi juga orang bekerja keras untuk produk mekanik, ekspresi emosi. Tetapi Linyi kayu mesin Linsen mengatakan bahawa penyelenggaraan juga memberi perhatian kepada kaedah dan teknik, penyelenggaraan yang tidak betul tidak hanya gagal untuk mencapai hasil yang diinginkan, tetapi juga pada mesin kerusakan yang tidak dapat diramalkan, dan kepada perusahaan untuk membawa beberapa kerugian ekonomi.

Penyelenggaraan dan penyelenggaraan dijalankan secara berasingan, penyelenggaraan harian Mesin Tekan Dingin termasuk:

1. Untuk memastikan mesin bersih, bahagian transmisi dan titik sambungan berputar perlu dilincirkan. Jangan tumpukan serpihan pada mesin.

2. Periksa masa silinder silinder dan silinder dan plat atas flange pengikat pada skru yang longgar, dan mengetatkan tepat pada masanya; Periksa litar minyak adalah kebocoran dan pembaikan yang tepat pada masanya; Semak roller kedudukan plat tekanan dan mengangkat peralatan imbangan, penggunaan rak;

3. Semak minyak dalam tangki sekali seminggu: adalah penting untuk memeriksa sama ada minyak itu kotor dan digantikan dengan masa. Adakah minyak cukup dan mengisi masa? Minyak hidraulik boleh memilih Great Wall 68 #, Mobil MOBIL: minyak hidraulik anti-haus DTE26.

Penyelenggaraan Mesin Tekan Dingin pada masa operasi termasuk: mengendalikan mesin mengikut kaedah operasi yang betul, adalah dilarang keras untuk menekan bahan kerja di luar julat pemprosesan reka bentuk asal. Bahan kerja diletakkan dengan cara yang betul, dan tekanan dan tekanan tidak sekata dilarang sama sekali.