Trend Pembangunan Kawalan Tenaga Tenaga Untuk Mesin Pemotong Hidraulik Die

Trend pembangunan kawalan penjimatan tenaga untuk Hidraulik Die Cutting Machine.

Dalam bidang Hidraulik Die Cutting Machine, tujuan kawalan penjimatan tenaga bukan sahaja untuk meningkatkan kecekapan bahan bakar, tetapi juga untuk mencapai serangkaian kesan yang dapat mengurangkan biaya penggunaan. Menurut data, hampir 40% kegagalan jentera kejuruteraan datang dari sistem hidraulik, dan kira-kira 15% daripada kerosakan datang dari enjin. Teknologi penjimatan tenaga, boleh meningkatkan nisbah penggunaan kuasa enjin, mengurangkan kehilangan kuasa sistem hidraulik, sistem kuasa dan beban kuasa yang diperlukan untuk perlawanan yang lebih baik, mengurangkan intensiti kerja enjin dan komponen hidraulik, meningkatkan kebolehpercayaan peralatan sedang digunakan.

Dari perkembangan pembangunan domestik dan asing, kawalan penjimatan tenaga Hidraulik Die Cutting Machine mempunyai trend berikut:

1) kawalan berkadar kawalan nisbah elektro-hidraulik telah digunakan untuk jentera kejuruteraan sejak awal 1980-an dan telah digunakan secara meluas dalam Mesin Pemotongan Hidraulik Die. Teknologi berkadar elektro-hidraulik yang digunakan dalam jentera kejuruteraan, boleh menjimatkan talian penghantaran isyarat hidraulik yang kompleks, penghantaran isyarat hidraulik isyarat elektrik, bukan sahaja dapat mempercepatkan respon sistem, dan menjadikan kawalan sistem pemotongan mati hidraulik lebih mudah dan fleksibel. Selepas memasuki tahun 90-an, dengan perkembangan teknologi komputer, kawalan berkadar elektro-hidraulik lebih tinggi "pintar", pam berkadar elektro-hidraulik dan penggunaan injap berkadar meningkat, dengan itu muncul "Mesin hidraulik Die Cutting cerdas. Pertama sekali, komputer boleh pemantauan automatik sistem hidraulik dan parameter operasi enjin diesel, seperti tekanan, kelajuan berputar enjin diesel, mengikut parameter ini, dan secara automatik boleh mengawal keseluruhan pemotongan mati hidraulik Sistem bergerak berjalan dalam kecekapan tinggi dan penjimatan tenaga. Kedua, ia boleh melengkapkan beberapa operasi separa automatik, seperti rata, cerun, dan lain-lain, untuk mengurangkan tahap kemahiran pemandu, tetapi kualiti kerja dapat bertambah baik Ketiga, diagnosis kerosakan boleh dibuat mengikut parameter operasi yang dikesan untuk memudahkan penyelenggaraan Hydraulic Die Cutt Ing Mesin. Prestasi Mesin Pemotong Hidraulik Die telah bertambah baik.

2) kawalan semburan elektrik enjin diesel adalah dalam enjin diesel yang berkuasa mekanikal mekanikal, bekalan minyak yang beredar dari pam suntikan bahan api dan Sudut awal suntikan minyak dipengaruhi oleh kelajuan putaran, yang menjadikan prestasi enjin diesel Sukar untuk memperbaiki lagi. Selepas penggunaan enjin diesel efi, boleh membuat minyak kitaran pam dan suntikan bahan api terlebih dahulu Angle tidak lagi terjejas oleh kelajuan putaran, dengan itu membolehkan Mesin Pemotong Hidraulik Die telah berfungsi dalam keadaan yang terbaik, dan mempercepatkan kelajuan tindak balas. Pembangunan pengawal penyembur elektrik diesel merupakan bahagian penting untuk meningkatkan kecekapan tenaga Mesin Hidraulik Die Cutting.

3) kawalan penderiaan beban akan terus membangunkan kawalan penderiaan beban sejak tahun 1970-an, dan pengeluar komponen hidraulik jentera kejuruteraan telah melancarkan beberapa produk berkaitan. Sistem ini mempunyai kecekapan dan kebolehan tenaga yang baik, dan pemandu yang tidak mahir dapat menyesuaikan dengan cepat. Pengedaran katup yang proporsional terus mempromosikan teknologi penginderaan beban dalam aplikasi Mesin Pemotongan Hidraulik Die, membuat daya tahan untuk memperbaiki Hidraulik Die Cutting Machine, menyelesaikan negara-negara barat disebabkan oleh kekurangan pemandu mahir. Oleh itu, permintaan kawalan pemantauan beban Hidraulik Die Cutting Machine di negara-negara maju akan meningkat lagi.

4) enam injap berbilang arah terus wujud Walaupun sistem penderiaan beban injap empat hala dapat memberikan operasi yang tepat, tetapi tidak semua keadaan memerlukan operasi yang tepat, dan pemandu mahir juga boleh menggunakan Mesin Pengecasan Hidraulik Die Cutting untuk menyelesaikan operasi yang tepat. Lebih penting lagi, harga tinggi sistem pengesan beban menghadkan penggunaannya di negara-negara membangun. Pada masa ini, banyak pengeluar Mesin Hidraulik Die Cutting yang terkenal di dunia, kedua-dua produk mereka menggunakan kawalan injap empat hala untuk mengesan beban Mesin hidraulik Die Cutting, telah menggunakan enam sistem hidraulik injap seperti aliran kawalan aliran positif dan negatif hidraulik Die Cutting Machine. Teknik pembuatan matang dan harga yang rendah akan membolehkan injap pelbagai saluran enam hala untuk terus berfungsi.

5) untuk meningkatkan lagi kawalan injap dan kawalan penjimatan tenaga dalam enam injap berbilang arah umum dalam sistem hidraulik, masih terdapat banyak tempat yang boleh diperbaiki, seperti kebolehan bergerak, penjimatan tenaga, kerana kilang Mesin Hidraulik Die Cutting masih Dalam kajian di luar negara.

6) kombinasi multi-fungsi untuk meningkatkan prestasi Hidraulik Die Cutting Machine, gabungan pelbagai langkah penjimatan tenaga akan lebih luas. Dalam sistem terdahulu, pam hidraulik telah diintegrasikan dengan banyak fungsi, tetapi disebabkan oleh pelbagai syarat, tidak lebih dari tiga. Seperti yang ditunjukkan dalam Rajah 14 pam hidraulik, tekanan bersepadu dipotong, adalah kawalan aliran dan fungsi had kuasa, yang agak popular di pasaran pada masa ini semua jenis rajah prinsip pam pam hidraulik, juga mempunyai pelbagai fungsi bersepadu. Dengan perkembangan teknologi hidraulik, ia boleh menggabungkan lebih banyak fungsi pada pam.

7) Kawalan parameter yang berubah-ubah untuk menyesuaikan diri dengan semua jenis beban hidraulik Die Cutting Machine keperluan, dalam kes-kes sistem dinamik beberapa komponen kawalan dalaman tidak lagi menjadi parameter tetap nilai tetap, tetapi boleh bekerja dengan Hidraulik Die Cutting Machine Keadaan dan perubahan tertentu. Contohnya, dalam pengeluaran siri EX Hitachi pembinaan mesin Hydraulic Die Cutting Machine, beban sensing valve set pressure differential compensator tekanan dapat berubah sesuai dengan kondisi kerja, meningkatkan penyesuaian kerja Hidraulik Die Cutting Machine. Ia boleh diramalkan bahawa dalam sistem kuasa Hidraulik Die Pemotongan masa depan, parameter kawalan yang lebih banyak boleh diselaraskan, dengan itu menjadikan Mesin Pemotongan Hidraulik Die lebih efisien dan lebih mudah untuk dikendalikan.

8) pam - kawalan pencocokan enjin akan terus "pintar" dengan bantuan teknologi kawalan komputer, pam dan kawalan sepadan mesin akan menyedari lagi "pintar", gabungan antara kedua akan lebih rapat, untuk merealisasikan kawalan integrasi . Dalam kawalan ini, pengawal boleh mengikut perubahan keadaan kerja, secara automatik menyesuaikan pam hidraulik dan motor, output yang dijamin untuk keperluan kerja, membuat penggunaan bahan bakar terendah.

company.jpg