Pengenalan Kepada Faktor-faktor Mesin Pemotongan Die

Apa jenis Mesin Pemotongan Die?

1, tekanan bulat Die Cutting Machine

Roller bersamaan dengan silinder kesan, tekanan pemotong mati; yang lain adalah acuan pisau roller. Acuan pisau roller mempunyai dua kategori utama kayu dan logam, iaitu bekas kadbod yang sangat tebal yang sangat tebal, yang mempunyai kait kimia atau kaedah ukiran elektronik untuk memproses acuan drum drum logam, terutamanya untuk label pelekat diri dan pemotongan tanda dagang, juga mati pisau roller logam terutamanya digunakan dalam produk jangka panjang mewah, penggunaan jenis menghancurkan atau ricih.

2, tekanan bulat die cutting machine

Tekanan pusingan Die Cutting Machine dalam penerapan pasaran jarang, tidak ada pengilang profesional, di sini tidak mengulanginya.

3, tekanan rata Die Cutting Machine

Flat Die Cutting Machine kini paling banyak digunakan jenis yang paling biasa, tetapi juga model pengeluar paling domestik dan asing.

1, Die Cutting Machine die-cutting plate, jika bentuk kompleks atau diatur banyak bahagian hidup, dan titik pemotongan adalah sangat kecil, sangat sedikit, ia mudah untuk menyebabkan pemotongan mati ketika versi. Pada ketika ini harus sesuai untuk meningkatkan jumlah mata, jika mungkin, harus panjang panjang bahan kerja dan arah kertas untuk tetap konsisten.

2, jika versi die-cutting pita anjal (atau span) terlalu lembut, tidak dapat berjaya melantunkan kertas, juga akan menyebabkan versi longgar. Pada masa ini perlu menggunakan kekerasan yang tinggi, keanjalan yang baik pita anjal berkualiti tinggi (atau span).

3, barisan tekanan terlalu awal untuk memulakan versi kecil sebab-sebab penting. Selepas pemotongan mati, apabila platform bergerak turun, walaupun kertas itu telah pita anjal (spons) dari garis pisau, tetapi kerana pita anjal (span) umumnya lebih tinggi daripada garis pisau 2 hingga 3 mm, kali ini jika Baris gripper Mulakan pergerakan itu, ia akan disebabkan oleh pita anjal (span) akan masih menekan kertas di lantai mati dan mudah untuk merobek kertas yang disebabkan oleh versi longgar. Pada masa ini perlu mekanisme sekejap longgar dan lengan gandingan gandar roda utama untuk melaraskan platform bergerak dari titik mati atas 7-8 mm (pemotongan beralun apabila pemotongan harus 10 hingga 15 mm), barisan tekanan mula bergerak .