Pengenalan Tiga Jenis Mesin Pemotongan Die

Hari ini, Xiaobian dengan anda di pasaran die-cutting mesin biasa mempunyai tiga kategori: mesin pemotong tekanan-mati rata, mesin die-cutting rata-die dan mesin pusingan tekanan putaran mati.

Yang kita semua tahu bahawa tiga jenis mesin pemotong mati yang jenis pasaran lebih luas? Itu tekanan rata die cutting machine tekanan tekanan diecutting mesin relatif kepada lain Die memotong Mesin dengan struktur yang mudah, penyelenggaraan mudah, operasi mudah, mudah untuk menggantikan plat lekukan mati memotong, sesuai untuk berat badan yang berbeza, acuan memotong ketepatan dan Siri kelebihan, jadi ia mempunyai pelbagai pasaran.

Tetapi kelemahannya juga jelas, sebagai contoh, ia memerlukan tekanan kerja yang banyak, mengakibatkan keamatan tenaga kerja, kecekapan pengeluaran yang rendah. Ia adalah pelbagai aplikasi, sesuai untuk karton lipat, karton tampal, kotak beralun mati pemotongan lekukan rawatan. \

Siri kecil seterusnya dengan anda pada pusingan tekanan rata Die Cutting Machine: mesin pemotong Die rata-rata kebanyakannya dari mesin pencetak tekanan pusingan awal Heidelberg dari transformasi, kelebihannya adalah jelas: kerana kerja-kerja itu ialah Contact line, mesin dalam Pemotongan mati hanya tekanan kecil, jadi beban mesin agak stabil.

Kelemahannya adalah, disebabkan oleh fakta bahawa Mesin Pemotongan Die dan roller akhbar mudah digulung dan dipindahkan, pelbagai aplikasi agak sempit. Ia biasanya sesuai untuk pemotongan mati kadbod dengan berat kurang dari 400 g / m2, dan amat sesuai untuk pemotongan kertas dan penyaduran aluminium foil. Dalam kertas mati proses pemotongan, harus memberi perhatian kepada arah serat kertas, umum harus selari dengan roller dalam arah paksi, jika tidak, ia akan menyebabkan fenomena terbentang kertas yang serius.

Siri kecil terakhir dengan anda pada pusingan tekanan bulat Die Cutting Machine: tekanan bulat Die Cutting Machine adalah operasi berterusan drum, sehingga kecekapan kerja relatif terhadap Mesin Pemotongan Die yang lain adalah yang paling tinggi, terutama sesuai untuk produksi Massa, tetapi Adalah tepat kerana kelajuan pemotongan mati, sehingga kadangkala tidak dapat menjamin ketepatan pemotongan die yang diperlukan. Ia sama dengan tekanan mesin pekeliling Die Cutting, menggunakan prinsip hubungan talian untuk menyelesaikan kerja pengacuan, jadi dalam Mesin Pemotongan Die tekanan kecil, dan pengedaran tekanan lebih seragam, jadi beban mesin agak stabil.

Tetapi versi Die Cutting Machine melengkung ke permukaan melengkung, jadi dalam plat dan plat pada kesulitan yang lebih rumit, teknikal agak besar, kos plat agak tinggi, pusingan tekanan bulat mati memotong peranti yang diperlukan Die Cutting Machine daripada flat Die -potongan kos 25 hingga 100% lebih tinggi. Mesin pusingan tekanan pusingan bulat terutamanya digunakan untuk pemotongan produk beralun dan pemotongan dalam talian tanda dagangan, bahagian pasaran semasa adalah sangat rendah.

Di atas adalah tekanan rata Die Cutting Machine, tekanan rata Die Cutting Machine dan pusingan tekanan bulat Die Cutting Machine tiga jenis Die Cutting Machine pengenalan ringkas, dengan harapan dapat membantu anda.