Bagaimana untuk menyelesaikan masalah Mesin memotong Die adalah tidak lancar kertas

Terdapat pelbagai sebab mengapa kertas adalah tidak licin, terutamanya bagi kertas kecemaran, permukaan yang dicetak adalah terlalu licin atau disebabkan oleh kegagalan mekanikal lain.

(1 kertas) adalah tidak lancar kerana kecemaran kertas

Kerana proses memotong die akhir proses percetakan, kertas dalam selepas beberapa proses yang mudah untuk menghasilkan kecemaran, terutama selepas suhu tinggi, penggilap tekanan tinggi. Selepas filem ini lebih serius kecemaran kertas, kemudian Feida sering tidak boleh kertas licin.

(2) dari permukaan bercetak adalah terlalu licin disebabkan oleh akhbar itu adalah tidak lancar

Selepas filem salutan produk kerana permukaannya adalah terlalu licin, malah untuk kertas disebabkan menghadapi sedikit kesulitan. Bagi dua kes di atas, pengendali yang berpengalaman akan melakukan kerja-kerja Persediaan sebelum kertas, seperti: memuatkan kertas, tambah beberapa kertas kertas hirisan atau gulungan kertas supaya kertas tersebut terlebih dahulu, apabila akhbar itu terlebih dahulu untuk bermain sebelah, mengetuk kertas kerja atau kelajuan di Die Mesin memotong untuk mengurangkan, secara amnya boleh mengelakkan masalah ini.

(3) mekanikal kegagalan yang disebabkan oleh pemakanan kesukaran

Sedutan sedutan Feida adalah tidak mencukupi, dari kertas tumpukan pada satah lokasi tidak sesuai, kaedah-kaedah yang tidak tepat dan sebab-sebab lain mekanikal akan menyebabkan proses pemakanan kertas Balok, dua helaian, kegagalan kosong dan lain-lain. Selagi die biasa kerja-kerja penyenggaraan Mesin memotong dan bahagian-bahagian mekanikal daripada pelarasan akan dielakkan kerana kegagalan mekanikal disebabkan oleh pemakanan kesukaran.