Die Cutting Machine Harus Beri Perhatian Dan Selesaikan Tujuh Masalah Utama

Pertama, bahagian-bahagian peralatan memproses kualiti dan ketepatan pemasangan

Terhad oleh tahap teknikal pembuatan jentera dalam negeri, Die Cutting Machine, banyak bahagian pemprosesan kasar. Seperti mekanisme sekejap-sekejap dan sistem pemacu utama dan rantai antara ketepatan yang hampir sama dan pembuatan secara langsung memberi kesan kepada kelajuan mesin, jika ketepatan pemasangan akan menjejaskan ketepatan pemotongan mati dan menyebabkan bunyi. Satu lagi contoh ialah mekanisme tekanan bar siku dan platform bergerak untuk menentukan jurang tidak munasabah, akan menyebabkan getaran, menjejaskan kelajuan dan ketepatan.

Kedua, institusi-institusi yang berselang, rantai dan memberi makan gigi

Mesin Memotong Die yang diratakan untuk menggunakan mekanisme pengindeksan yang sama, bentuk cam adalah munasabah adalah kunci. Rantai ketat untuk sederhana, terlalu ketat atau terlalu longgar akan menjejaskan ketepatan pemotongan mati. Tekanan rata Die Cutting Machine untuk memberi makan kertas itu kebanyakannya pepejal, tetapi dalam gerakan berkelajuan tinggi masih mudah ubah bentuk, inertia menghentikan kecemasan. Kekerasan gigi yang baik dan ringan, sudut dan tekanan saiz sederhana.

Ketiga, sistem penghantaran

Pemacu utama pemacu mati semasa didorong oleh motor dan gear cacing. Gigi cacing kebanyakannya gigi heliks, harus diperhatikan bahawa apabila roda cacing dan cacing gigi di sub-bulat, gigi dan gigi antara saiz backlash adalah sesuai. Backlash terlalu besar, gear cacing tidak lancar; Tindak balas terlalu kecil, tidak sesuai dengan aliran pelincir. Terdapat sudut tekanan yang tidak rasional akan menjejaskan kelancaran penghantaran.

Empat, versi pemotongan, pisau mati dan getah

Ketiga adalah bahagian asas pemotongan, mereka secara langsung berkaitan dengan kualiti pemotongan mati. Plat memerlukan ketumpatan yang seragam, ringan, kekerasan yang tinggi, fleksibiliti yang baik, pemprosesan mudah, lancar, kuat, garis pisau yang tertanam selepas kestabilan dan boleh digantikan beberapa kali. Kelebihan pisau tajam, ketinggian pisau dan pisau besar membongkok kecil. Kekerasan bar getah sepatutnya sederhana, tidak boleh memerah pinggir pisau, dan juga daya tahan tidak mencukupi.

Kelima, kelajuan pemakanan dan mekanisme kedudukan

Pada masa ini, kaedah yang biasa digunakan adalah makan berterusan, iaitu lembaran depan dan sekeping belakang kertas sentiasa bertindih. Kaedah ini lancar, cepat, tetapi pergerakan pesat kertas pada kedudukan pra-peraturan mempunyai kesan yang besar, kertas selepas kekerasan atau lantunan berkuat kuasa, mengakibatkan kedudukan tidak dibenarkan. Mesin Die Cutting yang ideal harus memastikan bahawa kelajuan pemotongan mati pada masa yang sama, kertas pada platform makan serendah mungkin.

Enam, panduan rantaian

Peranan panduan kereta api dalam kedudukan dan kawalan rantai. Ketebalan rel panduan harus sesuai dan dapat disematkan dalam rantai. Jarak antara rel atas dan bawah mesti memastikan bahawa rantaian melalui lancar, terlalu kecil untuk meningkatkan rintangan penghantaran; Rantaian terlalu besar mudah dikalahkan. Lintasan kereta api panduan dan panjang rantai juga mempunyai pengaruh tertentu terhadap prestasi mesin.

Tujuh, institusi tekanan

Peranti terpotong Die Cutting adalah mekanisme tekanan yang digunakan. Pada masa ini mekanisme bar siku dua yang paling biasa, engkol berputar satu minggu, ia menjadikan platform aktif dua kali untuk mencapai kedudukan had tertinggi. Untuk memastikan kualiti pemotongan mati, keseluruhan platform harus dipaksa walaupun ditekan. Jadi permukaan kerja platform atas dan bawah mestilah selari. Jika reka bentuk tidak masuk akal akan menyebabkan tekanan yang tidak sekata, perjalanan kosong terlalu besar.