Die Mesin memotong untuk seluruh pelbagai aplikasi

Mati Mesin memotong sumbangan besar kepada kemajuan manusia, dengan perkembangan pesat Sains dan teknologi, pelbagai jenis peralatan selepas India, Mesin memotong Die produk teknologi dan Perindustrian China telah mencapai tahap yang tinggi, utama tanda-tanda yang berikut beberapa aspek:

Pertama, jatuh mati Mesin memotong import, eksport terus meningkat. Menurut statistik Kastam: import peralatan membentuk acuan dalam 2002 461, dolar AS 25.219 juta; Import dalam tahun 2004 455 unit, dolar AS 26.028 juta; Import suku 1 hingga 3 tahun 2004 213 unit, dolar AS 17.151 juta; dijangka import trend sepanjang penurunan tahun. Eksport pada 2007 765 unit, dolar AS 1086.1 juta; eksport pada 2003 1066 unit, dolar AS 13.893 juta; 2004 1 hingga 3 suku eksport 958 unit, 15.591 juta dolar Amerika, adalah dijangka eksport sepanjang tahun tahun lepas.

Kedua, jenis mesin memotong mati untuk memenuhi keperluan asas percetakan domestik dan industri pembungkusan. China telah berjaya mengeluarkan, termasuk merobohkan Mesin memotong mati, termasuk cap dagangan Die memotong mesin automatik, pelekat cap dagangan Die Mesin memotong, pusingan tekanan Mesin memotong Die pusingan tekanan Mesin memotong Die, die mati rata memotong produk mesin dan lain-lain, telah dapat mengeluarkan unit die memotong talian hubungan, seperti: flexographic Mesin Cetak, Mesin Cetak gravure, Mesin Cetak pelekat, Mesin slotting percetakan yang beralun dan lain-lain peralatan unit Die memotong.

Mesin memotong Die digunakan secara meluas, prinsip kerja bukanlah rumit, teknologi penjimatan die adalah terutamanya penggunaan pisau die memotong, pisau keluli, acuan logam, dawai keluli, melalui jejak untuk mengenakan tekanan tertentu, ke dalam bentuk tertentu. Jika perkara bercetak seluruh ditekan ke dalam satu produk grafik dipanggil mati memotong; jika menggunakan dawai besi dalam bahan bercetak pada kesan kesan meninggalkan atau dibengkokkan markah dipanggil indentation; Jika penggunaan template dua yin dan yang, dipanaskan kepada suhu yang tertentu, yang dicetak atas permukaan bahan bercetak dengan kesan tiga dimensi yang corak atau tulisan yang dipanggil bronzing; Jika bahan asas pada substrat lain dipanggil paste; tidak termasuk seluruh bahagian asal produk sisa.

Arah pembangunan mati - Mesin memotong

1. pelekat tradisional cap dagangan perusahaan pembuatan percetakan. Pengeluaran ke masa sukar, pengeluaran dan jualan merosot tahun. Sebabnya ialah bahawa pengeluaran produk-produk berteknologi tinggi, satu Mesin Cetak sangat berkesan rotary-jenis cap dagangan dan mesin cetak flexographic, meningkat sebanyak percetakan dan juga kecekapan pengeluaran Pekeliling Keratan Akhbar adalah lebih tinggi daripada percetakan berselang seli, mati memotong di sebalik peralatan pengeluaran.

2. pusingan tekanan memotong dawai bulat die akan Kumpulan terbesar produk pembungkusan bercetak, cara terbaik untuk mati. Telah digunakan untuk percetakan yang flexographic talian pengeluaran, Mesin Cetak borang, beralun percetakan slotting Die memotong Mesin, putar pelekat cap dagangan Mesin Cetak, gravure percetakan die memotong talian pengeluaran, seperti menyambung percetakan dan peralatan pembungkusan. Dengan pembangunan teknologi percetakan, terutamanya tahap pemprosesan Pekeliling die memotong gendang pelbagai aplikasi Pekeliling die memotong akan menjadi lebih luas, dan kecekapan pengeluaran penjimatan die akan dipertingkatkan lagi.

3. dengan perkembangan pesat industri pembungkusan dan percetakan, skala perusahaan semakin maju dan berkembang. Automatik merobohkan pasar permohonan Mesin memotong Die akan terus berkembang. Sebaliknya, separa-automatik die flat die memotong pasaran jualan Mesin akan terus dikurangkan, produktiviti yang rendah, keamatan buruh pengendali dan sebab-sebab lain, Keselamatan adalah orang miskin, terdedah kepada kemalangan yang melibatkan kelemahan sebab jalan utama. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh skala industri pembungkusan dan percetakan di China, jurang antara saiz peranti ini akan mempunyai pasaran yang tertentu, masih akan memainkan peranan.