Kelajuan memotong Mesin memotong

Dengan jentera moden yang memproses pembangunan industri, peningkatan kualiti berterusan dan ketepatan memotong, untuk meningkatkan kecekapan pengeluaran, mengurangkan kos pengeluaran, keperluan fungsi tinggi memotong bijak dan secara automatik juga adalah meningkat. Pembangunan Mesin memotong CNC mesti memenuhi keperluan pemprosesan mekanikal yang moden. Pemotong yang dibahagikan pemotong api, Mesin memotong plasma, Mesin memotong laser, pemotongan air, dan sebagainya. Laser Mesin memotong ketepatan pemotongan paling cekap, dan ketebalan memotong secara amnya kecil. Kelajuan memotong Mesin memotong plasma adalah sangat cepat dan mempunyai permukaan pemotongan cerun tertentu. Nyalaan pemotongan Mesin bertujuan untuk bahan berat karbon keluli. Laser Mesin memotong ketepatan pemotongan paling cekap, dan ketebalan memotong secara amnya kecil.

Pelbagai permohonan

Mesin memotong digunakan dengan logam dan nonmetal industri, secara amnya, perbandingan titik-logam industri teliti, seperti memotong batu, Mesin memotong batu, Mesin memotong air, menyaksikan pemotong, memotong kain dan plastik, gentian kimia produk dengan laser Mesin memotong, Mesin memotong bilah yang memotong bahan-bahan logam mempunyai mesin memotong api, Mesin memotong plasma, nyalaan pemotongan Mesin, Mesin memotong CNC dalam dan manual dua jenis besar, kategori manual, kecil sukan Kereta, separa automatik, tulen manual, dengan CNC, Mesin memotong CNC Sdn, Mesin memotong CNC jenis julur, Mesin memotong CNC desktop, interfingering garisan pemotong nc, dan sebagainya!

kos

Mesin memotong laser paling mahal, dan juga jenis berteknologi tinggi ketepatan dan paling cekap memotong peralatan, Mesin memotong air pisau, nyalaan pemotongan Mesin lagi kos penggunaan Mesin memotong plasma agak rendah, dengan kos terendah (per piece)

Dalam baris atas kaca hollow pengeluaran atau untuk meningkatkan pengeluaran pelbagai, kita akan memilih Khas pemotong automatik kaca, tetapi membeli perkara-perkara berikut:

I. mengurangkan ketepatan

Ia biasanya dikehendaki di bawah 0.5mm bagi kelas industri pembinaan; Walau bagaimanapun, keperluan reflektor automotif adalah di bawah 0. Olmm. Pengilang jentera untuk memberikan ketepatan secara amnya dalam plus atau tolak 0. 2 mm, tetapi ia tidak dapat melihat pengenalan produk manual, cahaya perlu lengkap apabila ujian penerimaan memotong precision program, untuk mengukur ketepatan pemotongan sebenar produk, kita biasanya mempunyai sedozen menguji sampel permukaan. Dengan ujian, kita boleh sepenuhnya memahami Kedataran platform memotong dan penyegerakan kawalan sistem kawalan.

2. mengurangkan kelajuan

Dalam premis memenuhi ketepatan pemotongan, boleh kita bercakap mengenai kelajuan kerana platform memotong pendek, dengan itu kelajuan tertinggi mata, ia adalah sukar untuk menentukan sama ada kita boleh gunakan pemacu servo Mesin memotong dengan simulasi perisian fungsi untuk memeriksa sama ada kelajuan motor untuk mencapai yang tertinggi. Jangan Kurangkan kelajuan pemotongan, meningkatkan penambahan dan mengurangkan kelajuan. Paksi yang boleh diuji secara berasingan dan pada masa yang sama.

3. mengatur huruf pengoptimuman fungsi automatik

Tiada penghujung dalam mesin memotong, mempertimbangkan kos pemprosesan dan jumlah particularity daripada kerja terentu, rakyat umumnya tidak sangat berpelajaran Kering, yang memerlukan operasi Mesin memotong adalah mudah dan senang difahami, tidak terlalu rumit, Jika tidak akan ada satu Mesin dengan harga yang berpatutan yang besar tidak mampu keadaan memalukan. Amatlah digalakkan supaya mempunyai fungsi untuk mengelakkan kecacatan, kerana kaca tempatan backplate kadang-kadang mempunyai produk yang rosak. Perpustakaan graf potong taip Khas hendaklah lebih fleksibel, perlu membuat graf CAD supaya dapat mengambil bahagian dalam susun atur.

4. penyelenggaraan adalah mudah

Saya / sensor 0 dan mekanikal pada isyarat tidak dilengkapkan dengan suis tidak perlu terlalu banyak, dan lampu kurang sejauh yang mungkin, kerana sekali pada atau peranti mekanikal daripada perintah akan mempengaruhi dalam mesin memotong, penggunaan kebarangkalian kegagalan komponen adalah rendah , pendawaian kurang juga adalah rendah, mudah untuk mencari kesalahan dan menggantikan bahagian-bahagian, best boleh nyahpepijat pada skrin semua saya / 0 isyarat Negeri. Kos penyelenggaraan adalah faktor penting yang perlu dipertimbangkan apabila membeli sebuah mesin.

5. menjimatkan

Dengan cara yang sama bahawa keperluan saiz pemotongan boleh dilengkapkan, peluang memotong penggunaan tenaga boleh membawa banyak faedah kepada Syarikat. Salah satu ialah untuk melindungi alam sekitar dan menjimatkan tenaga. Kedua ialah untuk menjimatkan perbelanjaan harian Syarikat.